Hvem er Mater?
Du er sikkert stødt på Mater i diverse boligmagasiner som producenten bag ikoniske designs, fx deres klassiske high-stool designet af Space Copenhagen, der i øvrigt udgør interiøret i Lagkagehuset såvel som eksklusive barer i New York.
Mater har også egen tegnestue, Earth Studio, og her udvikles ideer og skitser til bæredygtige designløsninger hvor upcycling, certificerede materialer og genanvendelse er nøgleordene.
Siden Henrik Marstrand stiftede Mater i 2006, har ambitionen været at ændre opfattelsen af hvad godt design er. Via en kompromisløshed i kvalitet og æstetik, har Mater fortalt historien om det gode håndværk og den etiske produktion som bærende elementer for fremtidens møbelindustri.
Mater har pionérstatus på bæredygtig møbelproduktion og finder løbende nye og mere skånsomme metoder for behandling og upcycling af de materialer, der indgår i designet. På flere niveauer støtter Mater FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling.
Casen – The Ocean Collection
Mater deltager i dette års ’Danmarks bedste business case’ med den anerkendte ’Ocean Collection’.
Kollektionen er oprindeligt designet i 1955 af Nanna & Jørgen Ditzel. Mater har genintroduceret designet i plastaffald fra bl.a. havet, og for hver stol indgår 960 gram aflagt fiskenet – opsamlet, renset og bearbejdet til det unikke og holdbare havemøbel, der har fået verden til at rette blikket mod Mater som en pionér på bæredygtig møbelproduktion for alvor.
Dette taler ind verdensmålene 12, der skal sikre bæredygtigt forbrug og produktionsformer, verdensmål 13, der har fokus på, at vi skal handle hurtigt for at bekæmpe klimaforandring og deres konsekvenser samt 14, der går på at bevare og sikre bæredygtig brug af verdens have og deres ressourcer og 17, hvor målet er at styrke det globale partnerskab for bæredygtig udvikling og øge midlerne til at nå målene.
I denne kollektion bliver der genanvendt næsten 2 kg plastik for hver stol og næsten 3,5 kg plastik til et firepersoners bord. Mater forventer i 2019 alene at kunne fjerne og genbruge 7,1 tons plastik fra verdenshavene til Ocean kollektionen. Lægges tallet oven i de 1,7 kilo CO2 man sparer, hver gang man genanvender et kilo plastik, taler den positive påvirkningskraft på miljøet for sig selv.