DSB leverer årets bedste drifts business case

Årets bedste traditionelle drifts business case 2019 … gives til … DSB

DSB havde indstillede business casen omkring implementeringen af en ny personaledisponerings-applikation.

Business casen for applikationen var blandt andet at benytte automatisering og simulationsfunktioner fra en standard-applikation. Applikationen kunne forbedre skemalægningen af opgaver og pligter.

Projektet blev opstartet i 2000 og afsluttet i 2008. De samlede omkostninger i hele projektperioden var 50 mio. kr. og selve projektet fandt besparelser på 14 % af det årlige budget på 500.000 mio. kr. Men selv her 10 år senere er business casen en gave, der bliver ved med at give.

Juryen begrunder kåringen med følgende argument: DSB har vist at en it-investering i den størrelsesorden godt kan tjene sig selv hjem på et år – og blive ved med at være til gavn for DSB selvom det er år siden, at systemet blev taget i anvendelse. Grunden til denne vedvarende gevinstrealisering skal bl.a. findes i, at it-systemet har automatikker, der gør, at DSB kunne havde fokus på forsat at optimere af deres kerneforretning – nemlig drive en kosteffektiv togdrift. Det er ikke alle, som kan bevise en vedvarende realisering af gevinster fra en it-investering.

Vil du være med til næste år, kan du allerede nu nominere din businesscase på info@danmarksbedstebusinesscase.dk

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Flere indlæg

VANDVENDER vender vandet

Skybrudsventilen fra VandVender er en del af den bredere systemløsning, kaldet Lokal Afledning af Peaks (LAP). Idéen bag dette system er at nedsive eller tilbageholde skybrud på overfladen, så kloakken sikres jævnt flow – også under skybrud.

Læs mere »

MATER – Design er med i opløbet

Mater er kendt som boligmagasinernes kæledække, som har genoptaget god design eller designet deres egne møbler på egen arkitektstue. Bl.a. er deres møbler kendt fra bl.a. Lagkagehuset og Louisianna. Helt igennem lækkert.

Læs mere »