Hvad sker der, når business casen benyttes som beslutningsgrundlag i den offentlige sundhedssektor?

Hvad sker der, når business casen benyttes som beslutningsgrundlag i den offentlige sundhedssektor?

Der bruges i den danske sundhedssektor hvert år trecifrede millionbeløb på investeringer i digitale løsninger, men på hvilket grundlag?

Det er en kendsgerning, at de danske sundhedsmyndigheder og regionerne kender og løbende anvender business casen som et værktøj til beslutningsstøtte, men er dette beslutningsgrundlag solidt nok og hvorfor kan det så alligevel nogle gange gå helt galt i forsøget på at vurdere en digital investering?

Hvad gik der f.eks. galt, da politikerne traf beslutning om at investere i Sundhedsplatformen på baggrund af en tilsyneladende positiv business case – og gik der overhovedet noget galt?

Jens Hornemann fra Silverbullet A/S vil forsøge at besvare disse spørgsmål som afsæt for en gennemgang af de senere års læringspunkter, udfordringer og forudsætninger for den gode business case i sundhedssektoren.

Du kan læse mere om konferencen her.

Jens Hornemann, Direktør og partner hos Silverbullet A/S

indstil en business case

Alle kan indsende en business case – vores jury vurderer alle indsendte business cases – og de vil lede efter den gode business case. Og vi modtager løbende business cases – så har du en, du vil af med, så er vi klar til at tage imod nye nomineringer til 2020. 

Formatet er sekundært. Det vigtigste er, at juryen forstår, hvad forandringen går ud på, og hvad det har betydet for organisationen.

Hvis man mangler inspiration, kan du hente en business case skabelon businesscase.dk.

Hvis den oprindelige business case ikke er blevet opdateret siden starten, så er det en fordel (læs krav) at man vedlægger en erfaringsrapport eller en gevinstrealiseringsrapport.

Hvis I er i tvivl, så er I velkomne til at kontakte Martin J. Ernst på 2991 1122. 

Det indsendte materiale bliver bedømt på:

  • Oprindelig idé – hvad drev investeringen?
  • Realisering – hvordan fik I maksimal værdi ud af investeringen ved justeringer undervejs?
  • Læsbarhed – kunne juryen forstå materialet?
  • Ærlighed – kunne juryen fornemme at ting var pakket ind?

Vil du hjælpe os igen i år? Tid til undersøgelsen “Danskernes brug af business cases og gevinstrealisering”

Vil du hjælpe os i EPICO Management Consultants med at undersøge “Danskernes brug af business case og gevinstrealisering”?

For 9. år i træk gennemfører vi undersøgelsen “Danskernes brug af business case og gevinstrealisering”. Der har vi brug for jeres input, så vi håber I vil bruge 10 min. på denne undersøgelse.

Du vil naturligvis få undersøgelsen tilsendt, som tak for dit bidrag.Der bliver trukket lod om tre bøger (enten Mastering the Business Case eller Business Case 361) samt en billet til konferencen ”Danmarks bedste business case”. Du kan læse mere om konferencen her.

Du kan besvare spørgeskemaet her.

Du kan læse om de seneste års undersøgelse her.

Nogle af konklusioner fra de seneste år er:

  • at der ikke er tilstrækkelig fokus og ejerskab til gevinstrealisering i organisationen, hverken i topledelsen eller i linje-/forretningsledelsen.
  • at business casen ofte ikke er i overensstemmelse med forretningens/organisationens strategi
  • at virksomheder og organisationer mangler de rette målings- og opfølgningsværktøjer. Det giver problemer med målbarheden.
  • at der ofte er en mangelfuld overlevering af business casen fra projekt til drift, dvs. til forretnings-/linje-ledelsen.
  • at der mangler i et vist omfang en performance og resultatkultur, der kan hjælpe gevinstrealiseringen på vej i organisationer og virksomheder.

Værdien ved god Cybersikkerhed

Værdien af cybersikkerhed: Derfor betaler det sig at tage it-sikkerheden seriøst.

Det er vigtigt at beskytte virksomhedens digitale aktiver og infrastruktur – ikke mindst i en tid, hvor cybertruslerne står i kø. Men hvordan ser business casen i god cybersikkerhed egentlig ud?

Der er en god business case i at tage cybersikkerhed og it-sikkerhed seriøst – for virksomheder, for forbrugere og for samfundet i det hele taget.

Men hvordan finder man ud af, hvad der skal beskyttes og i hvilken grad?

Derfor har vi valgt at medtage Martin J. Ernsts oplæg omkring værdien af god cybersikkerhed til dette års konference. Martin har tidligere holdt dette foredrag for bl.a. CxO til en ComputerWorld Webinar og et podcast for Dansk-IT.

Bliv klogere på det til konferencen “Danmarks bedste business case” den 3. november 2020. Tilmeld jer arrangementet her og se resten af programmet her.


Har du “Danmarks bedste business case”?

Har du en god business case, som skal nomineres til at bliver “Danmarks bedste business case”, så tilmeld den her.